11 Ocak 2014 Cumartesi

TAVA BÖREĞİNİ BU HARÇLA DENEYİN:))

Ben tam bir börek canavarıyım!
Hele kahvaltıda börek kadar güzel birşey var mı bilmiyorum.
Ama tabi her zaman fırında börek pişirmeye vakti olmuyor insanın...
Ya da bazen birkaç yufka artıyor yaptığınız bir tariften onları değerlendirmek istiyorsunuz.

İşte tava böreği böyle bir tarif...
Birazcık tembel işi. Kolay çünkü, daha da önemlisi çabucak pişiyor.
Biz çok seviyoruz, sıcacık çıtır çıtır...

Herkes biliyordur internette de birsürü tarif var zaten ama benim paylaşma nedenim ilk defa denediğim börek harcım. Öyle yakıştı ki içine...

Patates zaten mübarek sebze de :), bir de dere otuylza buluşturdum ki şu sıralar dere otunu bir sürü şeyle buluşturuyorum:))

Bu kadar reklamdan sonra tarife geçelim isterseniz...
Malzeme listesini verirken zorlanacağım biraz çünkü cidden bu kadar güzel olacağını düşünmediğimden tarifi paylaşmak aklımda yoktu ve göz kararı ekledim birçok malzemeyi ama zaten pek riskli bir börek sayılmaz...



Malzemeler;

-2 yufka (aslında ben parça parça kalan yufkalarım vardı onlarla yaptım ama iki yufkaya tekabul edecek şekilde vereceğim ölçüyü)
-Bir su bardağına iki kaşık yoğurt koyun ve üstünü sütle doldurun sonra yarım bardak daha süt ekleyin.
-Yarım su bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullanıyorum hep)
-Bir yumurta

-İki patates
-Yarım demet dereotu
-Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
-Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Yapılışı;

-Önce patatesleri rendeleyin.
-Az zeytinyağı gezdirdiğiniz tavada patatesleri soteleyin.
-Pişmesine yakın ince kıydığınız dereotu ve baharatları ekleyin.
-En son kaşarı ekleyip biraz ılımasını bekleyin

-Diğer tarafta büyük boy teflon tavaya (tavanıza güvenmiyorsanız azıcık yağlayıp) ilk yufkanızı serin. Kenarları dışarı sarksın.
-Sonra karıştırdığınız süt yumurta yoğurt sıvıyağ karışımını kaşık yardımıyla yufkanın üzerine gezdirin.
-Diğer yufkayı parçalayıp parçaları tavaya yayın.
-Tekrar sııvı karışımdan gezdirin ve tam ortaya gelene kadar bu şekilde devam edin.
-Tam ortaya geldiğinizde patatesli karışımınızı da her tarafına yayın.
-Yufkalar bitene kadar parça yufkaları yerleştirip üzerine karışımı gezdirme işlemine devam edin.
-En son kenarlara sarkıttığınız yufkaları kapatın.
-Biraz orta ateşte pişirdikten sonra kısık ateşe alarak önce alt tarafı pişirin.
-Bir tabak yardımıyla böreğinizi ters yüz edin ve aynı şekilde diğer tarafı da pişrin.
-Bu sürede tavanızın kapağını kapalı tutmada fayda var.
-İki taraf da pişince pizza gibi dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun..

İnşallah dener ve beğenirsiniz....
Sıcak börek eşliğindeki kahvaltılar tadında neşeli günler diliyorum:))

5 yorum:

  1. malzemeler bellı super olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay bir tarif zaten harcı güzel olunca güzel olmama ihtimali pek yok:)
      Teşekkürler...

      Sil
  2. şimdi yapıyorum ama patatesli değil peynirli (Patateslisi mutlaka güzel sevenlerde çok ama bizde değil Patatesli olunca ekmek arası ekmek yemiş gibi oluyoruz) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden ben de sevmezdim patatesli böreği. Ama artık bayılıyorum:))

      Sil