4 Temmuz 2014 Cuma

PİŞİRMEDEN ÇOK KOLAY CHEESECAKE (limon soslu)

 Ramazan ayı hızla geçip giderken size yine iftar sofralarınıza yakışacak harika bir tatlı tarifi vemek istiyorum. Bu tatlı tam olarak sıcak yaz günleri için tasarlanmış ama dondurmamsı haliyle çok eğlenceli bir tatlı :)
Bir kere yapılışı kolay. Yani tam oruç oruç yapılacak cinsten, yormuyor çünkü.
Sizin de çizkek yemeye ön yargılı tanıdıklarınız varsa ya da siz öyleyseniz muhakkak bu tatlıyı yapıp yedirin. Tekrar yapmak isteyeceksiniz...
Hatta vereceğim ölçüyü iki ayrı kalıba döküp birini buzluğa kaldırabilirsiniz ya da yarısı yetmeyeceği için üşenmeyin tekrar yapın daha sonra atın buzluğa. Misafiriniz gelince hemen çıkarır, misafirinizi sevindiririniz. Ya da tatlı krizine falan girerseniz anında çözüm olur. Yani buzluktaki varlığı sizi mutlu edecek bu tatlının... :))

Ayrıca bu çizkekte çatlama ya da içinin pişmemesi gibi bir dert de yok:))

Bu silikon muffin kalıplarına dökerek yaptığım:

 Bu limon soslu olan:

Bu karamel soslu olan:



Reklamlardan sonra tarife geçelim. 

Malzemeler:

Tabanı için:

-1 paket yulaflı bisküvi (normal de olur)
-60 gr tereyağı

Tatlının kendisi için:)

-1 büyük paket labne peyniri (Amerikadaysanız iki paket cream cheese)
-2 su bardağı krem şanti  ya da cool whip (sanırım bir paketi bir buçuk bardak sütle çırpsanız yeter ben Türkiyede yaptığımda bir buçuk paketi iki bardakla çırptım çok fazla geldi bir kısmını buzluğa atmak zorunda kaldım.)
-1 su bardağı süzme yoğurt (İmkanınız varsa sour cream)
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya

Üzeri için:

İstediğiniz ibr meyvenin bir bardaklık püresini 1,5 tatlı kaşığı nişasta ve yarım bardak şekerle (meyveye göre ayarlayın) kaynatarak yapabilirsiniz. Kaynadıktan sonra 6-7 dk kıvam için kısık ateşte karıştırın.

Ben fotoğraflarda gördüğünüz limon sosun tarifini vereceğim.

-1 su bardağı limon suyu (eğer limon tadını çok sevmiyorsanız limon yerine biraz su ekleyebilirsiniz)
-1 yumurta sarısı
-5 yemek kaşığı şeker (tepeleme olmasın)
-2 tatlı kaşığı nişasta (bu da tepeleme olmasın)
-Yarım limon kabuğu rendesi
-1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı:

-Bisküvileri rondodan geçirin, un haline gelsin
-Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırın
-Elinizle ya da bardak altıyla dikdörtgen tepside bastırın.

-Labne peyniriyle şekeri çırpın
-Diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin
-Bisküvilerin üstüne yavaşça yayın.

-Tereyağ hariç tüm malzemeyi sos tenceresine koyun
-Nişasta eriyene kadar karıştırıp ocağın altını açın
-Kaynayınca kısık ateşe getirip 5 dk daha tutun
-Tereyağını da ekleyip iyice çırpın
-Ilıyınca tatlının üzerine gezdirin.

(Ben limon tadını çok seven biri olarak bir dahaki sefere bu malzemeleri iki katına çıkarıp deneyeceğim. Bu şekilde dikdörtgen borcamda ince bir tabaka oluyor. İsterseniz siz de arttırabilirsiniz)

Tatlınızı buzluğa kaldırın ve tercihen bir gün bekletin
Servisten önce 10-15 dk dışarda bekletmenizde fayda var.

Afiyet olsun....

20 yorum:

  1. Merhaba, sitenizde yer aldığımı görmek beni mutlu. Cheesecakesever biri olarak bu tarifi hiç denemedim ne ayıp bana :) Ama en kısa zamanda denenecek tarifler arasında girdi. ellerinize sağlık, sevgiler, hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisiniz.
      Size de hayırlı Ramazanlar...

      Sil
  2. Şeften Yemek Tarifleri20 Eylül 2014 21:32

    blogunuz çok güzel olmuş banada beklerim :) http://seftenyemektarifleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. super biseye benziyor tesekkurler
    www.bedavareklamlar.com

    YanıtlaSil
  4. iyi bir site teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzeller rengarenk cıvıl cıvıl insanın iştahını açıyorlar :) eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, büyük labne peynir yazmışsınız, acaba kaç gram ediyor yazabilir misiniz? Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. cok lezzetlı ellerıne sağlık ne zamandır yoksun ınsallah yakında donersın sevgıler

    YanıtlaSil
  8. Siteniz cok güzel. Siteme beklerim www.sinavdonemi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Blog yazarları hakkında,seslisohbet blogumda kısa bir makale yazmıştım.Sizin gibi blog yazarlarını gerçekten tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  10. Çizkek seven biri olarak bayıldım bu pratik tarifinize ellerinize sağlık sevgiler...
    gulayinmutfaginda@blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Sitenizin içerikleri ve açıklayıcı anlatımı ile güzel bir siteniz var. Kendi tarifiniz ile sitemize de tarif gönderebilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil
  12. güzel bir site iyi çalışmalar

    YanıtlaSil