15 Temmuz 2013 Pazartesi

Süttozu ve Sucuklu Mantarlı Pizza

Uyku tutmayan bir Ramazan gecesinden herkese merhaba...
Sizin de benim gibi uyku dengeniz bozuldu mu bilmiyorum ama sahur vaktinin yaklaştığı şu saatlerde kafamı meşgul edecek birşeylerle uğraşmazsam uyuyakalabileceğimden, oturup bloğuma yazı yazmaya karar verdim...

Geçenlerde yapıp fotoğrafını çektiğim bu pizza tarifi, hamuru yatmadan hazırlanıp sahura pişirilebilecek ideal bir sahur yemeği olabilir. Sahuru hafif tariflerle geçirenlere tavsiye edilmez tabi ama hamur işine düşkün bir toplum olarak birçoğumuzun sahurda pizza yiyebileceğini düşünüyorum...


Bu pizzaysa çok çok lezzetli bir pizzaydı gerçekten.. Hani şu tepsiden her seferinde birkaç daha dilim almak istediklerinizden... Bence en farklı özelliği hamurunda süttozu olması. Siz kullanıyor musunuz bilmiyorum ama süttozu denen nimet mutfağıma girdiğinden beri pek sevdim kendisini. Hem yoğurdumu mayalarken, hem de birçok ekmek ve hamur işnide kullanıyorum. Sonuç olarak da kıvamı çok güzel hamurlarım oluyor...

Not: Süttozunuz yoksa suyun 1/4 bardaklık kısmını sütle değiştirin...







Denemek isterseniz,

Malzemelerimiz:



Yapılışı:


-Bütün kuru malzemeleri karıştırın.
-Tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
-Ilık suyla kuru malzemleri karıştırın.
(Benim mayayı suda eritip diğer malzemeyle karıştırmışlığım da var çok fark olmuyor..)
-Unladığınız zeminde hamurunuzu üzerine bastırdığınızda geri geleceği âna kadar yoğurun:)
-Yarım saat kadar mayalanmasını bekleyin.
-Yağladığınız fırın tepsinize hamuru 1/2 cm kalınlığında yayın.
(Bu işlemi ben ellerimi yağlayıp yapıyorum ama hamurun her tarafa homojen dağılmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Merdaneyle de yapabilirsiniz, ya da hamurdan parçalar koparıp küçük pizzalar da yapabilirsiniz. Hamur oynamaya müsait bir kıvamda oluyor:))
-Tepsideki hamuru da 15 dk dinlendirin.

Bu arada sosunu ve üst malzemelerini hazırlayabilirsiniz.

Sos ve Üstü İçin Malzemeler;

 




-Küçük bir tavaya ya da sos tenceresine zeytinyağını ve tereyağını koyun,
-Salçayı yağda eritip rendelediğiniz domatesi ekleyin.
-Tuzunu da ekleyin ve kıvamı çok yoğun olmayan sürülebilecek bir sos hazırlayın. Kıvam için gerekirse sıcak su ekleyin...

-Sos kıvamını yakalarken mantarları ve sucukları ince ince doğrayın.
-Ben birkaç tane yeşil zeytin de dilimledim.
-Hamurun üzerine fırça yardımıyla sosunuzu sürün ve rendelediğiniz peyniri serpiştirin.
-Üzerine  malzemelerinizi serpiştirin ve tekrar peynir serpin.
-Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pizzanızı 15-20 dk pişirin.

Sonra da afiyetle yiyin:)



İftarın çabucak geldiği oruçlar diliyorum:)))

8 yorum:

  1. emeğine sağlık canım görüntü harika tadı da eminim öyledir sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık sut tozu ılk duyuyorum ama deneyeceğım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin tavsiye ederim yoğurt mayalarken de çok işe yarıyor.

      Sil
  3. Ellerine sağlık şablonun da harika.

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor ellerine sağlık. Bu gün bizde de ev yapımı bir piza var Patlıcanlı piza..Sabırsızlanıyorum iftar saati için ..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten mi? Hic yemedim patlicanli pizza. Tarifini paylasirsaniz biz de ogreniriz ben cok severim patlicani da pizzayi da:)

      Sil