İftara 15 dakika kadar varken, bir hafta kadar önce ayırdığım yufkayı dolaptan çıkardım... Birazdan
vereceğim tarifi yapmaktı niyetim. Ana yemek köfte olunca üzerine sos yapayım demiştim. Hazır sos
varken de Selma ablanın verdiği bu tarif de denenmeli diye düşünmüştüm.
Keşke başka birgün yemekte çok da birşey yokken düşünseymişim...
Ne bileyim 10 dakikada hazırlanan bu lezzet için köfteye bile kimsenin bakmayacağını..
Kendisine bana bu tarifi tavsiye ettiği için çok teşekkür ediyorum. Biz ailecek bayıldık...
Bundan sonra sık sık yapacağıma eminim...
Tarife geçmeden önce Selma Ablaya sorduğum sorulara verdiği cevapları okumak isterseniz
buyrun:
vereceğim tarifi yapmaktı niyetim. Ana yemek köfte olunca üzerine sos yapayım demiştim. Hazır sos
varken de Selma ablanın verdiği bu tarif de denenmeli diye düşünmüştüm.
Keşke başka birgün yemekte çok da birşey yokken düşünseymişim...
Ne bileyim 10 dakikada hazırlanan bu lezzet için köfteye bile kimsenin bakmayacağını..
Kendisine bana bu tarifi tavsiye ettiği için çok teşekkür ediyorum. Biz ailecek bayıldık...
Bundan sonra sık sık yapacağıma eminim...
Tarife geçmeden önce Selma Ablaya sorduğum sorulara verdiği cevapları okumak isterseniz
buyrun:
-Site açmaya nasıl karar verdiniz?
-Değişik tarifleri yapmayı severim, senelerdir blogları gezerim, benim de dijital ortamda tarif defterim olsun
istedim
istedim
-Bloğunuza yazdığınız ilk yazı nedir?
-Bloğumu
cok acemice acele açtım bazılarını sildim ilk tariflerimde
yazım bile
yok, tek kusurum yazıda tembel olmam cok pratik yazmaya çalışıyorum
-Sizi ilk izlemeye alan blog hangisi?
-Dilek Afyon Avcı hanım, hatta ilk açtığım anda takibe almıştı...
-Bloğunuzu hangi sıklıkta güncelliyorsunuz?
-Genellikle her gun ya da 2 gun ara ile tabi bir işim olmazsa. Sosyal hayattan kopmadan, çünkü gerçekten çok emek işi.
-Hergün ziyaret ettiğiniz yemek blogları hangileri?
-İçlerinde çok kaliteli blogların da olduğu birçok blog var hergün ziyaret ettiğim...
-Bloğunuzun size kazandırdıkları neler?
-Burası oldukça değişik bir ortam bazılarını tanımadan görmeden seviyorsunuz, insan burdan bile elektriği alıyor
-Sitenizde en iddialı olduğunuz kategori hangisi?
-Tatlılara çok düşkün olduğum için daha çok tatlı pasta yaparım.
-Bloğunuza gelen ziyaretçilere 'bunu illa ki denemelisiniz' dediğiniz bir tarif var mı?
-Çok güzel bir pandispanya tarifim var bence kesinlikle denemeliler, hiç pişman olmazlar.
(Nasıl güzel kabarmış görmek isterseniz kesin tıklayın ziyaret edin derim)
-Bir yemek bloğunu açtığınızda dikkatinizi ilk çeken şey ne oluyor?
-İlk dikkatimi çeken tabi ki fotoğraflar oluyor.
-Sizce bir yemek sitesinin olmazsa olmazı nedir?
-Tariflerin resimli olması
-Tariflerin resimli olması
-Sizce mutfakta tecrübe mi önemli, heyecan mı?
-Bence ikisi de önemli.
-Bir de hangi tarifiyapmamı önerirsiniz? Çok zor olmayan...:))
-Bence en basıt ve guzel tarıfım bu (bence de :))
http://www.huselha.com/2013/ 05/citir-yufkali-yalanci- manti.html yanlız bekletmeden yemek gerekır beklerse yumusuyor.
Tatlı Sefam gerçekten herkesin yapabileceği kolay tariflerin olduğu güzel bir blog. Aynı zamanda da tarif çeşitliliği oldukça fazla.
Kısacası faydalanılabilecek, sahibinin bilgi ve tecrübeleriyle emek sarfedilip insanlığın hizmetine sunulmuş,ortamı sıcak bir yemek bloğu ziyaret etmek isterseniz buyrun: Tatlı Sefam
Şimdi tarifimize geçelim:
-İstediğiniz kadar yufka (bende bir tanecik vardı çok az geldi, aslında bir tane bir servis tabağını dolduruyor.)
-Yumurta beyazı (sanırım bir yufkaya bir tane yeter.)
-Kızatmak için sıvıyağ
Sos için;
-Bir rendelenmiş domates
-Bir tatlı kaşığı salça
-Zeytinyağı
-Tuz
-ve üzerine yoğurt
Yapılışı:
-Serdiğiniz yufkanın içine, çatalla çırptığınız yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün.
-Yufkayı rulo yapıp bir parmak kalınlığında parçalara kesin.
-Ve bu parçaları kızgın yağda kızartın (bekletince yumuşadığını tekrar hatırlatalım)
-Sos için de salçayı biraz kavurun.
-Rendelediğiniz domatesi ekleyin
-Kıvam koyulaşınca bir fincan kadar sıcak su ekleyin.
Kızaran çıtırların üzerine yoğurt ve sosu gezdirip hemen servis edin...
Tatlı Sefam'a hem tarifi hem de sorularıma cevap verme nezaketi için çok teşekkür ediyorum...
Tatlı Sefam gerçekten herkesin yapabileceği kolay tariflerin olduğu güzel bir blog. Aynı zamanda da tarif çeşitliliği oldukça fazla.
Kısacası faydalanılabilecek, sahibinin bilgi ve tecrübeleriyle emek sarfedilip insanlığın hizmetine sunulmuş,ortamı sıcak bir yemek bloğu ziyaret etmek isterseniz buyrun: Tatlı Sefam
Şimdi tarifimize geçelim:
-İstediğiniz kadar yufka (bende bir tanecik vardı çok az geldi, aslında bir tane bir servis tabağını dolduruyor.)
-Yumurta beyazı (sanırım bir yufkaya bir tane yeter.)
-Kızatmak için sıvıyağ
Sos için;
-Bir rendelenmiş domates
-Bir tatlı kaşığı salça
-Zeytinyağı
-Tuz
-ve üzerine yoğurt
Yapılışı:
-Serdiğiniz yufkanın içine, çatalla çırptığınız yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün.
-Yufkayı rulo yapıp bir parmak kalınlığında parçalara kesin.
-Ve bu parçaları kızgın yağda kızartın (bekletince yumuşadığını tekrar hatırlatalım)
-Sos için de salçayı biraz kavurun.
-Rendelediğiniz domatesi ekleyin
-Kıvam koyulaşınca bir fincan kadar sıcak su ekleyin.
Kızaran çıtırların üzerine yoğurt ve sosu gezdirip hemen servis edin...
Sonra da böyle kapış kapış yiyin:)
Tatlı Sefam'a hem tarifi hem de sorularıma cevap verme nezaketi için çok teşekkür ediyorum...
Görünce nasıl sevındım sıcak samımı anlatımın ıcın çok tsk ederim afiyet olsun
YanıtlaSilNe demek asıl ben tekrar tesekkur ederım valla bız cok sevdık
Silelinize saglik guzel gorunuyor, yalniz tarifte anlamadigim yerler var. Yufkayi serip yumurta beyazi surdukten sonra napiyoruz. Rulo yapip kesiyor muyuz kare kare oluyor ne bilim butun halinde mi kizartiyoruz anlamadim acikcasi. Yardimci olursaniz sevinirim.
YanıtlaSilEvet bunlar gayet mantıklı sorular:)
SilAceleden yazmamısım sayenızde hemen duzeltıyorum..
En kisa zamanda denicem insallah. Tesekkur ederim.
Silellerine sağlık canım.Selma ablayı ben de severek takip ediyorum.
YanıtlaSilDenerseniz afiyet olsun...:)
SilKapışılmayacak gibi değil, eline sağlık, Selmayı bende zevkle takip ediyorum..sevgiler..
YanıtlaSilTesekkurler..
SilDenemelisiniz gerçekten...
Iadeyi ziyarete geldim :)) bloğun çok tatlı kırmızılı cici bici :)) mmm mantiya bayılırım ellerine sağlık takibe alıyorum :)) güzel paylaşımlar dilerim:))
YanıtlaSilHosgeldiniz, sefalar getirdiniz, ben de hemen sizi takibe aliyorum,
SilSevgiler;)
feraye denilen mantıya benzemiş.. nasıl güzel gözüküyor... akşam denemek bedava:)
YanıtlaSilDenemelisiniz, inşallah seversiniz..
Silnerelerdesınız merak ettım bu kadar bos bırakmazdnız
YanıtlaSilMerak ettiğiniz için teşekkür ederim:)
SilBiraz bayram telaşı biraz sağlık problemleri.. Bir iki güne kadar geri döneceğim inşallah.
Öncelikle sağlık probleminiz için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
YanıtlaSilEve gittiğimde yapacağım bu tarifi onun için teşekkür ederim :)
cok tesekk edeim, insallah gecer bir an once...
Silsimdiden afiyet olsn..
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor benim siteme de göz atarsanız sevinirim.
YanıtlaSilwww.hulyalitarifler.com
tabi goz atarim..
Siltesekkurler
Ellerinize sağlık şahane gözüküyor buradan :)
YanıtlaSildenerseniz afiyet olsun,
YanıtlaSilsevgiler:)
Dün evde denediğim basit ama bir o kadar lezzetli tarifi paylaştığınız için teşekkür ederim :)
YanıtlaSilRica ederim.
SilSelma hanima tesekkur edelim birlikte:)
Geri bildirim nezaketiniz icin de ayrica tesekkur ederim:)
Selma hanım çok teşekkürler kolay ama bir o kadar da pratik bir tarif paylaştığınız için :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim ilk fırsatta deneyeceğim tarifi :)
YanıtlaSilSüper bir tarif evde hanım yokken denemek lazım :)
YanıtlaSilHemen denemek istiyorum ! Biz bekar erkeklerin kurtarıcısı oldunuz vallahi :)
YanıtlaSilSitenizi yeni takip etmeye başladım. Gerçekten hoş ve güzel bir blogunuz var. Daha iyilerini başarmanız dileğiyle..
YanıtlaSil