Bu sürede bir kısım hastalıklar ve bir kısım misafirlikler atlattım..
Misafir güzel, hem de çok güzel ama bir de gelen misafire aşkla şevkle hazırlık yapmak isterken eteğinde dolanan küçük kızım bana biraz daha yardımcı olsa.... İşte ben de, elimden geldiğince, işin içine gönlümü de katarak (inanın onu katmazsam pişirdiklerim bir işe yaramıyor),kızıma rağmen birşeyler yapmaya çalıştım.
Ve tabi ki bu hazırlık süresince sizden, -en iyi yemek sitelerinden- yardım aldım...
Bugün mutfağımın konuğu Disal Hanım olacak. (isminin Disal olmadığını biliyorum ama belki gerçek ismini zikretmemi istemez diyerekten ben Disal Hanım diye hitap edeceğim)
Kendisi Disal'ın Gözünden Mutfak bloğunun sahibi. Eminim birçoğunuz zaten tanıyorsunuz. Yanlış bilmiyorsam ve yorumlardan hatırladığım kadarıyla, Disal hanım daha çok yeni ve değişik tariflerle takipçilerinin karşısına çıkmayı seviyor...
Bu sefer onun tariflerinden hangisini yapsam acaba diye düşünmek yerine kendisine e mail atıp sorayım dedim ve o da bana sağolsun iki seçenek sundu. İkisi de çok güzel tariflerdi hangisini yapsam diye düşünürken sonuçta eldeki malzemeye göre hareket ederekten iki öneriyi de yapmayıp hurmalı kek küpleri ni yaptım.Çünkü evde çok fazla hurma var:) Ama önerdiği iki tarifi de sonra yapacağım inşallah....
Tarife geçmeden önce, biraz bu güzel blogtan bahsedelim mi?
Disal'in Gözünden Mutfak,kendi ifadeleriyle yemekten çok yedirmeyi seven, sunuma ve tarifin özel olmasına dikkat eden bir yazar tarafından yazılıyor. Blog dünyasına iki arkadaş olarak adım atmışlar ilk başlarda... sonra isimlerini birleştirip disal yapmışlar bloğun ismini. Açıkçası ben 'disal' isminin iki ismin birleşmesiyle oluşan bir isim olduğuna hiç ihtimal vermezdim, bana kendi içinde anlamı olan çok özel bir isim gibi gelmişti:)
Sonra ikisinin evinde tarifler dolup taşmış bir bloğa sığmaz olmuş ve yollarına iki blog olarak devam etmişler.
Bloglarını ilk açtıklarında da acaba ne tarif versem diye düşünmeden elde ne varsa, biraz da deneme maksadıyla, yayınlamaya başlamışlar. İlk kurabiye tarifini yayınladıktan sonra da bir yorum için günlerce sayfayı gözledikleri olmuş.. Kendilerini tanıtmadan yorum gelmeyeceğini çok da bilememişler o zamanlar... Komşu ve tanıdıklardan gelen yorumlarla ayakta durmuşlar bir süre...:)
Ve sonra, üç beş derken tanındık gittik çok şükür diyor Disal hanım...
Bundan sonrasına soru-cevap şeklinde devam edelim isterseniz;
-Site açmaya nasıl karar verdiniz?
-2006 yılında.... Gelen misafirlere değişik ne yapsak derken,blog blog dolaşırken karar verdik...
-Bloğunuza yazdığınız ilk yazıyı hatırlıyor musunuz?
-Bloğuma ilk olarak sıradan bir kurabiye tarifi yayınladım....Deneme amaçlıydı ama kaldı orda:)
-Bloğunuzu ne sıklıkta güncelliyorsunuz?
-Kış oldu mu aşağı yukarı her gün veya bir kaç güne bir..ama yaz gelince maalesef bu haftaları bulabiliyor....
-Kış oldu mu aşağı yukarı her gün veya bir kaç güne bir..ama yaz gelince maalesef bu haftaları bulabiliyor....
-Hergün ziyaret ettiğiniz yemek blogları hangileri?
-Face
çıkalı blog gezme adeti son buldu diyebilirim...arkadaşları ordan kısa
yoldan izliyoruz...ama farklı tarifleri olan bloglara bakıyorum
genelde..
-Bloğunuzun size kazandırdıkları neler?
-Çok
arkadaş, çok kültür, çok tarif ve tanımadığın insanlarıda sevebilme
.....Bir de çevremdeki insanların beni yemek konusunda uzman
zannetmeleri..böyle bişey yok çevrem, buradan duyuruyorum size:)
-Sitenizde en iddialı olduğunuz kategori hangisi?
-Kahvaltılık
ve pastalar olabilir belki..çok iddialı olmadım hiçbir zaman..damak
tadının ön planda olduğunu düşünürsek bana güzel gelen sana güzel
gelmeyebilir çünkü.....
-Bloğunuza gelen ziyaretçilere 'bunu illa ki denemelisiniz' dediğiniz bir tarif var mı?
-Mesela tost makinesinde yaptığım pratik künefeyi deneyebilirler.biz sevdik:))-Bir yemek bloğunu açtığınızda dikkatinizi ilk çeken şey ne oluyor?
Haa birde blogların eski tarihlerine gitmeyiçok seviyorum..daha eski fotoğraflı,daha özel tarifler buluyorum oralarda:)
-Sizce bir yemek sitesinin olmazsa olmazı nedir?
-Fotoğraf
makinesi...:)) Güzel bir makine basit bir tarifi bile ağzı sulandıran
bir tarif haline getirebilir....Bunda fotoğrafı çekenin de mahareti büyük
tabiki....-Sizce mutfakta tecrübe mi önemli, heyecan mı?
Kendisine sorularıma cevap verdiği ve aşağıdaki tarifi için çok teşekkür ediyorum.
Şimdi tarife geçebiliriz artık:)))
Hurmalı Kek Küpleri için tarifin sahibinden kopyaladığım
Malzemeler:
Hurmaları bekletmek için vaktiniz yoksa küçük küçük doğrayabilirmişsiniz...:)
Yapılışı:
- Klasik kek başlangıcıyla; oda sıcaklığındaki yumurtayla şekeri çırparak başlayalım kekimizi yapmaya.
-Sıvıyağı, sütü ve kakaoyu ekleyelim..
-Doğramaya gerek duymadığımız hurmaları ekleyelim.
-Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim.(ben de takıntıdır illa ki unu elerim:))
-Düz fırın tepsisini yağlayıp akıcı olan hamurumuz tepsiye dökelim.
-180-200 derecede pişirelim.
-Kürdan testi yaptıktan sonra kek fırından alalım...(hiç kapağını açmadığım fırında benimki 23 dk da pişti)
-Kek ılıyınca, benmari usülü erittiğimiz çikolataya küp olarak kestiğimiz kekler batıralım, çikolata donduktan sonra da afiyetle yiyelim.
Eveeeettttt....:)
Ben sevimli küplerimizi çikolataya batırmak yerine Disal Hanıma jest olsun diye her küpün üzerine bir harf yazaraktan mesaj göndereyim dedim ama....
Çikolatam beyaz çikolata olmadığından harflerin yeteri kadar belli olmayacağından baştan beri emindim ama bunu yapmayı o kadar istedim ki, belli olmasın varsin deyip yine de yazdım. Sonra belki durumu kurtarırım diye çikolata kısmına hindistan cevizi serptim ama.. daha da kötü oldu sanırım:)
Meraklısına konuyla alakasız bir not: Alexa ya göre değerler birkaç gün içinde güncellenmiş olarak siteye eklenecek inşallah.
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- yarım kg hurma( yarım gün suda bekletip,kabukları soyulacak,çekirdekleri çıkacak)
- 1 paket kabartma tozu,vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- un ( kıvamını ayarlarsınız)
- dışı için 100 gr sütlü çikolata
Hurmaları bekletmek için vaktiniz yoksa küçük küçük doğrayabilirmişsiniz...:)
Yapılışı:
- Klasik kek başlangıcıyla; oda sıcaklığındaki yumurtayla şekeri çırparak başlayalım kekimizi yapmaya.
-Sıvıyağı, sütü ve kakaoyu ekleyelim..
-Doğramaya gerek duymadığımız hurmaları ekleyelim.
-Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim.(ben de takıntıdır illa ki unu elerim:))
-Düz fırın tepsisini yağlayıp akıcı olan hamurumuz tepsiye dökelim.
-180-200 derecede pişirelim.
-Kürdan testi yaptıktan sonra kek fırından alalım...(hiç kapağını açmadığım fırında benimki 23 dk da pişti)
-Kek ılıyınca, benmari usülü erittiğimiz çikolataya küp olarak kestiğimiz kekler batıralım, çikolata donduktan sonra da afiyetle yiyelim.
Eveeeettttt....:)
Ben sevimli küplerimizi çikolataya batırmak yerine Disal Hanıma jest olsun diye her küpün üzerine bir harf yazaraktan mesaj göndereyim dedim ama....
Çikolatam beyaz çikolata olmadığından harflerin yeteri kadar belli olmayacağından baştan beri emindim ama bunu yapmayı o kadar istedim ki, belli olmasın varsin deyip yine de yazdım. Sonra belki durumu kurtarırım diye çikolata kısmına hindistan cevizi serptim ama.. daha da kötü oldu sanırım:)
Baktım yazılar belli olmuyor ben de başka türlü yazayım bari dedim:)
:))))
Çok lezzetliydi çokkkk, yapanlara afiyet olsun:)
Blogunuz hayırlı olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilcok tesekkur ederim..
SilKübra Hanım bu jestiniz beni ne kadar mutlu etti bilemezsiniz:))) keklerin üzerine uğraşıp yazı yazmak çok nazik bir davranış....:) teşekkür ederim.......sorularınız için ,güzel sözleriniz içinde ayrıca teşekkürler.....bu arada sizin küplerde nefis görünüyor ellerinize sağlık....:)))) küçük kızınızıda sizide öpüyorum..benim ufaklıkta bana pek bişey yaptırmıyor bu aralar....hayırlısı ile büyürler inş...
YanıtlaSilBen tesekkur ederim, tatlari nefis oldu.:)))
Silbende severek takıp edıyorum kekte cok guzel olmus elıne sağlık
YanıtlaSilÇok sağolun, afiyet olsun;)
Siltebrikler. ellerinize sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun;)
Sil